BAŞKAN ORHAN: GAZETECİLİK MESLEĞİ İNSANLIĞIN ORTAK NOKTASIDIR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan mesajında Gazetecilik mesleğinin insanlığın ortak noktası olduğunu söyledi.

Gazeteciliğin kamuoyu oluşturarak, toplumu sorumluluk prensibiyle bilgilendiren nadide bir meslek olduğun ifade eden Başkan Orhan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “Günümüzde medya teknolojilerinin hızlı gelişme göstermesi, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet gazeteciliği ile sosyal medya etkinliğinin genişlemiş olması, doğru ve objektif haber anlayışını her zamankinden daha fazla önemli hale getirmiştir.

Gazetecilik mesleği, muhteviyatı ve üstlendiği görev itibariyle de kamunun vicdanı durumundadır. Küreselleşen ve sınırların ortadan kalktığı dünyada iletişim teknolojileri her geçen gün daha da gelişiyor ve buna bağlı olarak medya sektörünün önemi artıyor.

Bugün dünyanın farklı bölgelerinde zor şartlar altında görev yapan gazeteciler sayesinde dünya mazlumlarının sesini duyabiliyor ve yardım çağrılarına Türk milleti olarak cevap verebiliyoruz.

Medyamız, ülkemizi içerden ve dışardan ilgilendiren her türlü durumda üzerine düşeni her zaman fazlasıyla yapmıştır. Basınımız, Milli Mücadele yıllarında cephelerden gelen güzel haberleri halkımıza duyurarak moral ve motivasyonu en üst düzeye çıkarmış ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Yine milli medyamız, ülkemizin ikinci bağımsızlık mücadelesi sayılan 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara ve havaalanlarına inme davetini zamanında halkımıza ileterek, milyonların meydanlarda buluşmasını sağlamış ve milletin silahlarıyla millete darbe yapmaya çalışan vatan hainlerinin engellemesine büyük katkıda bulunmuştur.

İlimiz ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayarak, haberlerini doğru, tarafsız, nesnel bir şekilde halkımıza duyuran yerel basınımız, bu görevini özverili bir şekilde gerçekleştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehrimizde olmak üzere tüm dünyada gazetecilik mesleğini icra eden medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.