ERZURUM'DA KURTULUŞUN 100. YILDÖNÜMÜ COŞKUSU

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönü münasebetiyle Yakutiye Havuzbaşı'nda tören düzenlendi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,İstanbulkapı’dan Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına kadar ay yıldızlı Türk bayrağı ve atlı birliklerle yürüdü.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın da katıldığı törende Başkan Sekmen, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Konuşmanın ardından mehteran takımı gösteri yaptı. Protokol üyeleri, Havuzbaşı’ndaki törenin ardından Karskapı Şehitliği’ne geçerek aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.