ENGELLİ GENCİN HAYALİ GERÇEK OLDU

Bedensel engelli genç Enes Tokdemir’in hayalini kurduğu dizüstü bilgisayarı Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan hediye etti.

Erzurum’un Aziziye ilçesinde yaşayan Yunus ve Meryem Tokdemir çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan 16 yaşındaki bedensel engelli genç Enes, teknolojiyi yakından takip ediyor ve bir dizüstü bilgisayarın hayalini kuruyordu. Aziziye Belediyesi’ne isteğini sosyal medya aracılığıyla ileten genç, hayal ettiği dizüstü bilgisayarı elinde tutan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı karşısında görünce mutluluktan yerinde duramadı.

Genç Enes’in çocukluk yıllarında geçirdiği ateşli havale rahatsızlığı nedeniyle bedensel rahatsızlığının ortaya çıktığını söyleyen anne Meryem Tokdemir, “ Enes 16 yaşında ve her genç gibi istekleri var. Bunlardan bir tanesi de dizüstü bilgisayardı. Teknolojiye çok ilgisi olan Enes, Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed beye bu isteğini Facebook aracılığıyla iletti. Başkanımız da Enes’in bu isteğine olumlu yanıt vererek, hem onu hem de bizi çok mutlu etti. Kendilerine oğlum ve ailem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri, onların sosyal hayata çok daha tutunabilmelerinin sağlanması adına her türlü toplumsal görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,” Enes kardeşimiz 16 yaşında ve pırıl pırıl bir genç. Sosyal medya aracılığıyla bize ulaştı ve isteğini dile getirdi. Bu istek, bizim için çok değerli ve önemliydi. Bizler de Enes’in hayalini kurduğu dizüstü bilgisayarı temin ettik ve bu anlamlı haftada kendisine ulaştırdık. Onun yüzünde beliren bu tebessüm ve gözlerindeki mutluluk bizim için her şeyden önemlidir” şeklinde konuştu.

Engelli gencin tedavisi için tüm imkânlarını seferber etmeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Orhan, “ Enes, çocukluk döneminde geçirdiği ateşli havale nedeniyle bedensel olarak rahatsızlanmış ve tedavisi için ailesi tarafından çeşitli hastanelere götürülmüş. Enes’in tedavisinin mümkün olması durumda her açıdan ailemizin yanında olacağız” dedi.

Genç Enes’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da çok sevdiğini ve görmek istediğine değinen Başkan Orhan, gencin bu isteğini yerine getirmek için girişimlerde bulunacaklarının bilgisini verdi.

Başkan Orhan, ziyaret sonunda Enes ve kardeşleriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.