REHABİLİTASYON MERKEZLERİNE BELEDİYE DESTEĞİ

-ORHAN; REHABİLİTASYON MERKEZLERİNİN SAYISI ARTMALI

Varlığı her geçen gün hissedilen Özel Rehabilitasyon Merkezlerine Aziziye Belediyesi destek verdi. Bir süre önce Dadaşkent girişinde açılışı gerçekleşen Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezi sayısı 100’ü geçen engelli çocuk ve gençlere umut oldu. 14 eğitmenin bulunduğu merkezde 0-3 yaş grubundan 30 yaşa kadar engelli eğitim görüyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ziyaret ettiği Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezi, özgür öğrenme güçlüğü çeken engellilerden Otizmliler fiziksel ve zihinsel engellilere de hizmet veriyor. Başkan Orhan ziyareti esnasında Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İrfan Ömer Derelioğlu’na bu tür merkezlerin belediyecilik anlamında tüm taleplerine destek verecekleri sözünü verdi. Rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin topluma entegrasyonunun daha da hız kazanacağına dikkat çeken Başkan Orhan, “Günümüz koşullarında engellilerin daha iyi koşullarda eğitimlerinin sağlanması topluma kazandırılması konusunda rehabilitasyon merkezlerinin artırılmasında zaruret vardır. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu merkezlerin taleplerinin karşılanması konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

DERELİOĞLU; ENGELLİ AİLELERİNE DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR

Henüz açılışı yapılan Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezinin devlet desteği ile 100 engelli çocuk ve yetişkinin tedavilerini üstlendiğini hatırlatan İrfan Ömer Derelioğlu, engelli çocuklarının tedavileri konusunda ailelerin çekimser kaldığına dikkat çekti. Devletin bu konularda desteğinin yıllardır sürdüğünü hatırlatan Derelioğlu, “Merkezimizde servis hizmeti vermekteyiz. Her gün bir çocuğun servisle evinden alıp okula ardından evine gönderiyoruz. Günde toplam 2 saat eğitim veriyoruz. Birebir olarak verdiğimiz eğitimlerle olumlu neticeler almaktayız” şeklinde konuştu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.