GURBETÇİLER’İN TERMAL İLGİSİ

BAŞKAN ORHAN’DAN GURBETÇİLERE YATIRIM ÇAĞRISI

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Ilıca Termal Tesisleri’nde Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın misafiri oldular. Dernek Başkanı Tekin Dursun ve yönetim kurulu onuruna Ilıca Termal Tesisleri’nde yemek veren Başkan Orhan, gurbette bulunan Erzurumlulara yatırım çağrısında bulundu. Ilıca’da son yıllarda gün geçtikçe zirve yapan Termal Turizm ilgisine vurgu yapan Başkan Orhan, özel sektör yatırımlarının gerekliliğinin önemine değindi. Erzurum dışında yaşayan gurbetçilerin Erzurum’un gelişmesine katkı sağlamasının önemine değinen Başkan Orhan, “Erzurum yeraltı kaynakları ile birlikte son yıllarda atağa kalkan kış turizmi bakımından büyük potansiyel arz eden bir şehirdir. Bilhassa termal kaynaklar bakımından şifalı kaplıcaları ile ön plana çıkan ilçemizde özel sektör yatırımlarının eksikliğini hissediyoruz. Belediye olarak Ilıca’ya yaptığımız otel yatırımını sürekli olarak daha da moderniz hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Bu yeterli midir elbette değil. Dolayısıyla özel sektör yatırımları ve Erzurum’un termal turizmi tanıtımında desteğe ihtiyacı vardır. Yüzbinlerce Erzurum dışında yaşayan Erzurumlularımızın ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz” diye konuştu.