ERZURUM EHRAMI TESCİLLENDİ

Erzurum’un yöresel dokuması olan ehram Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.

Erzurum’un geleneksel simgelerinden olan ehram dokumasının tescillenmesi ile kentin tescilli ürünü dokuza çıkmış oldu. Bundan böyle Erzurum’da üretilen ehram ürünleri Türkiye’nin her yerinde coğrafi işaret amblemi ile tüketiciye sunulacak.

Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen ehram coğrafi işaret tescil tanıtım programı ve sergisine Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan , yöneticiler ve Erzurum Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Hülya Saltuklu katıldı.

Tescillenen dokuzuncu ürün

Tanıtım programında konuşan Orhan, “Geçmiş olduğumuz dönem içerisinde özellikle Erzurum’da ehram kumaşının katma değerli bir şekilde bütün vatandaşlarımızın kullanımına sunulması ve ehramın tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya tanıtımının yapılması ile ilgili çok ciddi anlamda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar neticesinde de bizler her zaman için Erzurum’un kendisiyle özdeşleşmiş olan bu kumaşın bundan sonraki süreç içerisinde farklı bir pozisyonla, değerle tanıtılması için elimizden gelen çalışmaları yaptık. Bu anlamda belediyemiz, özellikle de en önemli ortaklarımızdan Erzurum Aktif İş Kadınları Derneği ve Atatürk Üniversitesi ile birlikte ehramın coğrafi işaret olarak tescillenmesi ile ilgili bir takım çalışmalara başladık. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili Türk Patent Enstitüsü’nün vermiş olduğu karar neticesinde artık Erzurum’da ehram tescillenen dokuzuncu ürün olmuştur” dedi.

Modern tasarımlar yapılacak

Orhan, ehramın modern tasarımlarla tüketiciye ulaştırılacağını belirterek, “Menşei adı ve mahreç çıkış işaretli olarak iki tür olan coğrafi işaretler ticaret potansiyeli de yüksek ürünlerdir. Özellikleri ve ünü itibariyle kaynaklandığı yöreye ve ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren coğrafi işaretler hem kendi üreticilerine hem de yörelerine hem de ülkemize önemli ekonomik katkılar sağlamaktadır. Bu anlamda tescilli coğrafi işaretler için amblem kullanımı da zorunludur. Anadolu insanının hemen her alanda kullandığı ehram ürünü yeniden ortaya çıkması desteklenecek, modern hayata uygun tasarımlarla tüketicinin karşısına çıkması için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.