ILICA'DA METRUKA GEÇİT YOK

-AZİZİYE ŞANTİYEYE DÖNÜŞTÜ
-ILICA'DA METRUKA GEÇİT YOK
-BAŞKAN ORHAN; ILICA YEŞİLE DOYACAK

Aziziye Belediyesi baharın gelişi ile birlikte ilçe sınırları içinde yeşil alanların artırılması için çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Ilıca mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında Aziziye Caddesinde istimlak edilen ev ve işyerlerinin ardından bu alanlarda yeşil alan ve meydan düzenlemesi yapılmaya başlandı. Tüm bunların yanında uzlaşma sürecinin ardından 30 işyerinin bulunduğu toplam 650 metrekarelik alan belediye ekipleri tarafından yıkımı yapıldı. Eski mahalle ikinci etap olarak bilinen bu bölgede artık yeşil alanlar için çalışmalar başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de büyük katkı sağladığı projenin yaz aylarında bitirilmesi hedefleniyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, termal kent Ilıca'nın hak ettiği konuma gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Yeni yapılan çarşı da dükkan yerleri verilmek suretiyle yıkımı yapılan yer sahiplerinin ikna edildiğine dikkat çeken Başkan Orhan, "Ilıca mahallemiz Erzurum'un en eski yerleşim yerlerinden birisi. Hatta Erzurum'un ilk yerleşim yeri bir zamanlar Ilıca'ya bağlı Kahramanlar köyü olduğunu söyleyebiliriz. Mahallemizin belediyecilik hizmetleri noktasında en fazla yatırımı alması için çalışıyoruz. Erzurumda kentsel dönüşüm ve TOKİ uygulamalarının en fazla görüldüğü yerlerden biri Ilıcadır. Termal turizmin gelişmesinde iddiamız sürüyor. Turizmden beklediğimiz geliri alabilmek için Ilıca'nın dönüşümü gerekliydi. Bu yıl yapacağımız yeşil alan, meydan düzenlemesi ve otopark uygulaması ile büyük mesafe kat edeceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.