200 EVLER'DE DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Başkan Orhan, kentsel dönüşüm için hak sahipleriyle bir araya gelerek, istişare etti. 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Dadaşkent Selçuklu Mahallesi’ne bağlı 200 Evler bölgesi için kentsel dönüşüm hamlesi başlattı. 200 Evler sakinleriyle bir araya gelen Başkan Orhan, kentsel dönüşüm uygulaması hakkında bilgi vererek, destek istedi.
Dadaşkent’in dönüşüm bekleyen tek bölgesinin 200 Evler olduğunu ifade eden Başkan Orhan, kentsel dönüşümün 200 Evler için kaçınılmaz olduğunu, bu bölgeyi hak sahipleriyle el ve gönül birliği içerisinde kamulaştırarak, buradaki hak sahiplerine daha yaşanabilir modern konutlar sunmak amacında olduklarını ifade etti. Kentsel dönüşümü bölgede yaşayan vatandaşların rızasını ve desteğini alarak gerçekleştirmek istediklerinin altını çizen Başkan Orhan, “Bizim hizmet perspektifimizi ‘ben’ değil ‘biz’ felsefesi oluşturmaktadır. Bunun için yapacağımız her çalışmada olduğu gibi, kentsel dönüşümde de hemşehrilerimizin desteğini almak istiyoruz. Gezköy’ün ardından Dadaşkent’te dönüşüme ihtiyaç duyulan tek bölge 200 Evler… Burada da hemşehrilerimizle sürekli istişare ederek, talepleri ve beklentileri dinleyeceğiz, imkanları ortaya koyacağız. Toplu Konut İdaresi’yle birlikte buranın dönüşümünü sağlayarak, hemşehrilerimize daha rahat ve daha ferah bir yaşam alanı sunmak için çalışacağız. Bunun için hemşehrilerimizin bizlere destek vermesini, bizlere güvenmelerini istiyoruz. Bizim gönlümüz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını ve hak kaybına uğramasını istemez. Bunun için hep birlikte el ve gönül birliği içerisinde çalışacağız.” dedi.
AZİZİYE’Yİ ERZURUM’UN EN GÜZEL YAŞAM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
İlçede Gezköy ve Ilıca’da birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, “Gezköy’de dönüşüm tamamlandı ve konutlaşma süreci ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ilıca’da yine bir yandan yıkım sürerken, diğer yandan ihale süreciyle ilgili, TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız ilçemizi her mahallesi ve sokağıyla, kent dokusuna uygun, yaşanabilir, ferah ve örnek bir ilçe haline getirmek. Bunun için biz ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katacağımızın sözünü hemşehrilerimize vermiştik. İnşallah hemşehrilerimizin de dua ve desteklerini her zaman arkamızda hissederek, Aziziye’yi Erzurum’un en güzel yaşam merkezi haline getirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
BAKAN GÜLLÜCE, ERZURUM İÇİN BÜYÜK ŞANS
Erzurum genelinde bir çok bölgede kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu, bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Erzurumlu olmasının şehir açısından büyük bir şans olduğunu kaydeden Başkan Orhan, “Sayın bakanımızın Erzurumlu olması bizim için çok büyük bir şans. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da bir dönüşüm hamlesi başlatıldı. Sayın bakanımız Erzurum’da da dönüşüme hız verilmesini istedi. Biz de Aziziye Belediyesi olarak sayın bakanımızın desteğini alarak ve bu avantajı en iyi şekilde kullanarak, ilçemizde dönüşüme ihtiyaç duyulan alanları bir an önce sonuçlandırmak istiyoruz.” diye konuştu.
MUHTAR TERZİOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Başkan Orhan daha sonra toplantıya katılan 200 Evler sakinlerinin talep ve beklentilerini dinledi. Toplantıya katılan Selçuklu Mahallesi Muhtarı Şinasi Terzioğlu da, Başkan Orhan’a kentsel dönüşüm hamlesi için teşekkür ederek, “Biz belediye başkanımızın halkın yanında olacağına yürekten inanıyoruz. 200 Evler’in dönüşümü için vatandaşlarla bir araya gelerek istişare etmesi güzel bir girişim. Belediye başkanımızın bu konuda yanımızda olacağını biliyoruz. Kendisine düzenlediği toplantı ve 200 Evler sakinlerini rahatlatan açıklamaları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.