SORUNLAR İSTİŞARE İLE ÇÖZÜLÜYOR

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz’ün başkanlığında yapılan ve Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile ilçedeki diğer kurumların yöneticilerinin katıldığı toplantı Ilıca Termal Tesisleri’nde yapıldı. İlçede yapılan yatırımların ve çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda, yaklaşan ramazan ayı öncesi yapılacak olan sosyal yardımlar ve eğitim yatırımları ile kardeş okul projesi konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. 
BAŞKAN ORHAN’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM BRİFİNGİ
Toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Orhan, kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere, belediyenin faaliyetleri, yapılan ve planlanan projeler ile termal yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Orhan, ilçenin en önemli önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu ve Ilıca’nın özellikle cazibe merkezi haline gelmesi için kentsel dönüşümde önemli adımlar atıldığını ifade etti.
Ilıca’da yapılacak olan 380 konut ve 110 işyeri için bu hafta başında Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) görüşmelerde bulunduklarının altını çizen Başkan Orhan, “Eski Mahalle’de yapılacak ve kaplıcalarımızın çevresini yakından ilgilendiren 380 konut ve 110 işyeri için ihale sıramızı aldık. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde, ihale sürecine göre inşallah bu konutların ve işyerlerinin temeli atılacak. Yeni işyerlerinin yapılmasının ardından mevcut caddenin sökümü gerçekleşecek. Bu durumda kaplıcalarımızın çevresi de açılmış olacak. İlçemizde kentsel dönüşüme büyük ivme kazandıracak ve Ilıcamızın çehresini değiştirerek, cazibesini artıracak olan bu projenin bir an önce gerçekleşmesi için gerek TOKİ ve gerekse merkezi hükümet nezdinde girişimlerimiz yoğun bir şekilde sürüyor.” ifadelerini kullandı.
SOSYAL YARDIMLAR KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE YAPILACAK
Yaklaşan ramazan ayına hazırlık çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Başkan Orhan, ilçedeki camilerde genel temizlik çalışmalarının devam ettiğini ve sosyal yardımlarla ilgili tahkikatların da yapıldığını vurguladı. Manevi havasının yoğun bir şekilde yaşandığı ramazan ayında sosyal yardımların daha da arttığını ve bu yardımların amacına uygun olarak, gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılması için kurumlararası istişarenin önemine işaret eden Başkan Orhan, bu konuda da başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini kaydetti.
AZİZİYE’DE TERMAL YATIRIM HAMLESİ
İlçede devam eden ve planlanan turizm yatırımlarının olduğunu da hatırlatan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, SODES tarafından desteklenen “Termal Zenginlik Projesi” kapsamında yapılan 18 aile kabininde sona yaklaşıldığını ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını ifade ederek, yine termal aqua park ve bungalov tipi evlerin yer alacağı termal köy projesinin de turizm yatırımları arasında yer aldığını kaydetti. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Erdal Korkmaz da, genel müdürlüklerinin Ilıca’da bir termal yatırım planladığının müjdesini verdi.
KAYMAKAM ÖZ’DEN İSTİŞARE VURGUSU
Aziziye Kaymakamı Zafer Öz de, kurumlararası koordinasyon ve istişare toplantılarının amacına ulaştığını ve oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Bu toplantılarda ilçemizin sorunlarını masaya yatırıyor, istişare yoluyla çözüm önerilerini ortaya koyuyoruz. Geldiğimiz noktada bugüne kadar yaptığımız toplantılar çok güzel sonuçlar ortaya çıkardı. İlçemizle alakalı bir çok sorunun çözüldüğünü gördük. Sonuçta bizler halkımıza hizmet ve sorunların çözümü için bu makamlardayız. Halkımızın beklentilerinin karşılık bulması, sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi noktasında kurumlararası diyalog ve istişare çok önemli. Bugüne kadar yaptığımız toplantılarda bir çok sorunun istişare ile çözüldüğünü gördük. Bu toplantıları düzenli ve koordineli bir şekilde devam ettirmek kararlılığındayız.” diye konuştu.
KARDEŞ OKUL PROJESİ YÜZ GÜLDÜRDÜ
Kaymakam Öz, kardeş okul projesinin de ilçe için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “İlçemizdeki her kurum bu projeye destek olarak, eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladılar. Projeye destek olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Dadaşkent Saltuklu Mahallesi’nde ilkokul ihtiyacımız var. Bu konuda da belediyemizle birlikte yer tespiti ve okul yapımı konusunda koordineli bir şekilde çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından Başkan Orhan, Kaymakam Öz ile katılımcı kurum müdürlerine yeni yapılan aile kabinlerini yerinde gezdirerek bilgi verdi. Toplantı sonunda Ilıca Termal Tesisleri’nde konaklayan Japon bir misafir ile Kaymakam Öz ve Başkan Orhan’ın sıcak sohbeti dikkat çekti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.