AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN BAR KURSU

Belediye tarafından kurulan Termal Spor Kulübü bünyesinde Erzurum barı kursu veriliyor. Dadaşkent ve Ilıca’da ücretsiz olarak düzenlenen kurslara, 7-14 yaş grubu 24 öğrenci katılıyor. Bar kursu, pazartesi, salı, çarşamba günleri Ilıca’da, perşembe, cuma ve cumartesi günleri de 13:00 – 15:00 saatleri arasında Dadaşkent’te veriliyor.

Bar kursunu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum kültürünün en önemli değerlerinden biri olan barın gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen kurslara gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Bar kursuyla amaçlarının önemli bir kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak olduğunun altını çizen Başkan Orhan, “Geleneksel kültürümüzün vazgeçilmezi olan barın yaygınlaştırılması, zenginleştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması milli bir görevdir. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Termal Spor Kulübü’nün faaliyetleri arasında bu tür sosyal ve kültürel faaliyetler de yer alıyor. Halkımızdan aldığımız talepler doğrultusunda, geleneksel kültürümüzün önemli değerleriyle ilgili kurs ve organizasyonlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.