BAŞKAN ORHAN’DAN ÖĞRETMENLERE ANLAMLI JEST

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, öğretmenler günü dolayısıyla anlamlı bir jest yaptı. Başkan Orhan, ilçedeki tüm okullarda görev yapan öğretmenlere belediyenin kültür yayınları arasından çıkan “93 Harbi - Aziziye Şahlanışı” isimli kitabı hediye etti. Erzurum tarihinin dönüm noktalarından birisi olan ve ilçeye ismini veren Aziziye Tabyaları’ndaki tarihi direniş ve şahlanışı konu alan kitabın isimlerine imzalanarak gönderilmesi öğretmenler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

BAŞKAN ORHAN ÖĞRETMENLERİ ZİYARET ETTİ

İlçedeki Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi ile Vali Vefik Kitapçıgil, Fatih, 23 Nisan ilk ve ortaokullarını ziyaret eden Başkan Orhan, öğretmenler gününü kutlayarak sohbet etti. Öğretmenlerin toplumun geleceğini inşa eden mimarlar olduğunu dile getiren Başkan Orhan, “Bizleri hayata hazırlayan, toplumun geleceğinin şekillenmesinde anne babadan sonra en büyük pay sahibi olan öğretmenlerimizdir.  Özveri ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, bilimin ve teknolojinin ışığında, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak bireyler yetiştirerek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktadırlar. Bu yüzden öğretmenlerimize karşı yılın bir günü değil hergün bir minnet ve gönül borcu olduğumuzu asla unutmamalıyız.” dedi.

TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN BİR MİLLETİZ

Erzurum tarihi açısından büyük önem taşıyan “93 Harbi – Aziziye Şahlanışı” kitabını ilçedeki tüm öğretmenlere imzalı bir şekilde hediye ettiklerini kaydeden Başkan Orhan, “Belediyemiz Kültür Yayınları arasından çıkan değerli bir eseri ilçemizin kültür hazinesine kazandırdık.  1877-78 Osmanlı Rus Savaşı’nı konu alan kitap bu tarihi zaferi öncesi ve sonrasıyla gündeme taşımakta, ‘geçmişini bilmeyen ve geçmişinden ders almayan nesiller geleceklerini inşa edemezler.’ şiarını zihinlere nakşetmektedir. Mazisini unutan ve sırtını mazisine dönen insanlar başka milletleri taklit ederek kimliklerini kaybetmiş ve köleliğe mahkum olmuşlardır. Unutmamalıyız ki, unutmak felâkettir. Tarihe yön veren, tarihin akışını değiştiren bir milletiz. Bununla övünmemek, bunu anlatmamak, bunu inkâr etmek mümkün değildir.” diye konuştu.

DESTANLAŞMIŞ BİR ZAFERİN ÖYKÜSÜ

Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti: “Destanlaşmış bir zaferin öyküsünü konu alan kitap, ilçedeki tüm okullara dağıtıldı ve öğretmenlerimizin memnuniyetlerini ifade etmeleri bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Biz biliyoruz ki, belediyeler ismini taşıdıkları ilçenin alt yapısına ve sosyal dokusuna fiziki yatırımlar yaptığı gibi, geçmişin örneklerini günümüze ve bilhassa genç kuşaklara taşıyarak geçmişle gelecek arasında köprüler kurmakla da görevlidirler. Bu minvalde, böylesine güzel bir eseri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize ulaştırmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal edenleri rahmet ve şükranla anıyorum.”



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.