EMITT 2015’TE ERZURUM VE AZİZİYE RÜZGÂRI

Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, EMITT 2015 - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtılıyor. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Ilıca Termal Tesisleri standı katılımcıların ilgi odağı oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen ve dünyanın beşinci büyük turizm fuarı olarak gösterilen EMITT 2015 fuarına 70’in üzerinde ülke katılarak, tanıtım yapıyor. Fuarda Erzurum, tarihi eserleri ve Palandöken siluetli standıyla adeta göz kamaştırıyor.

ILICA TERMAL TESİSLERİ ERZURUM’UN GÖZBEBEĞİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum’un incisi ve gözbebeği konumunda olan bir tesise sahip olduklarını ifade ederek, “İlçemizin tanıtımı, termal tesislerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda yer alması ilçemiz açısından olduğu gibi şehrimiz açısından da çok önemli. Elimizdeki bir cevher olan Ilıca Termal Tesisleri’ni en iyi şekilde tanıtarak, ilçemiz ve şehrimiz için katma değer üretir hale getirmek ve yeni yatırımcıları ilçemize davet etmek için tanıtım çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz.” dedi.

İLÇEMİZİN TURİZM VİZYONUNU GENİŞLETMEK İSTİYORUZ

Erzurum’un tabii ve doğal güzellikleri, tarihi ve turistik değerleri, turizm potansiyelleri ile nitelikli bir olduğunun altını çizen Başkan Orhan, “Şehrimizin turizm değerlerini, potansiyellerini, tabii ve doğal güzelliklerini uluslararası fuarlarda tanıtarak, ilimizi ve ilçemizi cazibe merkezi haline getirmenin gayretindeyiz. Ilıca’mızda modern bir tesisimiz var ve hizmet kalitesi bakımından da standardını her geçen gün yükseltiyoruz. İlçemiz için bir cevher, bir umut ışığı ve kalkınma potansiyeli barındıran bu değerimizi en iyi şekilde tanıtmak zorundayız. Yatırımcıları ilçemize çekerek, istihdam kapılarını açmak ve ilçemizin turizm vizyonunu daha da genişletmek istiyoruz. Yaptığımız atılımlar, güzel ilçemizin kalkınma yolunda hedefine ulaşması içindir. Bu noktada Türkiye’nin bir çok ilinin yanısıra onlarca ülkenin katıldığı fuarda tanıtımın yapılması, Ilıca Termal Tesisleri’nin de bu fuarda boy göstermesini çok önemli bir adım olarak değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Fuarda Belediye Başkan Yardımcısı Halil Özcan ile İşletme ve İştirakler Müdürü Abdullah Kartal, standı ziyaret eden konuklarla yakından ilgilenerek, ilçedeki şifalı suların özellikleri, termal tesislerde sunulan hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile turizm yatırım alanları hakkında bilgi veriyorlar.

BAŞKAN ORHAN, ULUSAL TV KANALLARINA ERZURUM’U VE AZİZİYE ANLATTI

Öte yandan fuara ulusal televizyon kanalları da büyük ilgi gösteriyor. Birçok ulusal kanal Başkan Orhan ile röportaj yaparak, Erzurum’un tarihi ve doğal güzelliklerini, Ilıca Termal Tesisleri’ni ulusal vizyona taşıyor. Erzurum’un turizm potansiyellerini değerlendiren Başkan Orhan, şehrin kış turizmi ile ön plana çıktığını, bu turizm değerinin yanı sıra termal turizm potansiyelinin de oldukça fazla olduğunu vurguladı. Ilıca Termal Tesisleri ile termal turizmi ön plana çıkarmak istediklerine vurgu yapan Başkan Orhan, “Kış turizmi, termal turizm, sağlık turizmi, tarih turizmi, yayla turizmi ve inanç turizmi gibi sayısız turizm çeşitlerinin yanı sıra Erzurum’da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi de bulunuyor. Bu turizm çeşitlerinin önemli bir ayağını termal tesisleri ile ilçemiz oluşturuyor. Bu tür güzel organizasyonlara, ziyaretçilerinin yüz binlerle ifade bulan fuarlara katılarak, yerli ve yabancı konukları şehrimize, ilçemize davet ediyoruz.” diye konuştu.

ORHAN, YATIRIMCILARI AZİZİYE’YE DAVET ETTİ

Ilıca’nın yatırımcılar için de turizm teşvik belgesi bulunan bir bölge olduğunu da hatırlatan Başkan Orhan, “Yatırım yapacaklar turizm teşvikiyle ilgili her türlü imkanlardan yararlanacakları gibi, biz de Aziziye Belediyesi olarak ilçemize yatırım yapacak her müteşebbise destek olmaya, yardımcı olmaya hazırız.“ ifadeleriyle yatırımcıları Aziziye’ye davet etti.

Başkan Orhan, Erzurum standında yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulan diğer ürünler hakkında da bilgi verdi. Orhan, Aziziye Belediyesi Turistik Eşya Üretim Atölyesi’nde üretilen ve fuarda tanıtımı yapılan ehramdan giyim ve hediyelik eşyalar ile Oltu taşı hakkında da bilgi verdi.

VALİ ALTIPARMAK VE BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR

Başkan Orhan, EMITT 2015 Fuarı’nda güzel bir standla Erzurum’un tanıtılmasına vesile olan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederken, kayak severleri, kaplıcaya ilgi duyanları, farklı turizm çeşitlerini bir arada görmek isteyenleri Erzurum’a davet ederek sözlerini tamamladı.

Fuara Erzurum’dan Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan katılırken, Erzurumlu olan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İstanbul’daki bir çok bürokrat da Erzurum standını ziyaret etti.  



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.