AZİZİYE’YE DEV MESİRE ALANI

Aziziye Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında dev protokol imzalandı. Protokol ile, “Termal Kampüs ve Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi” kapsamında Ilıca’nın merkezinde bulunan 25 bin metrekare alana sahip fidanlık alanı sil baştan yapılacak, mesire alanı olarak Erzurum ve bölge halkının istifadesine sunulacak. Proje kapsamında, bahçenin genel inşaatı, elektrik, mekanik işleri, peyzaj işleri, çevre aydınlatma, otomatik sulama işleri, su deposu, umumi ihtiyaç alanları ve trafosu yapılacak. DAP bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak projeye ilk etapta 1,5 milyon lira destek sunacak.

Sadece Erzurum ve Aziziye’ye değil, bölgeye hizmet sunacak mesire alanı projesiyle ilgili protokol, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir arasında imzalandı.

AZİZİYE, ERZURUM VE BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, imzalanan protokol ile yapılacak mesire alanı sayesinde Ilıca’nın geçmişte olduğu gibi yeniden bölgenin mesire alanı haline geleceğini söyledi. Aziziye’nin tabii ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şirin bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Orhan, “Bizim amacımız güzel ilçemize estetik dokunuşlar yaparak, Erzurum ve bölgenin cazibe merkezi haline getirmek ve ilerleyen süreç içerisinde Ilıca’nın turizm beldesi görünümüne kavuşmasını sağlamak.” diye konuştu.

ILICA BÖLGENİN MESİRE ALANI OLUYOR

Ilıca’nın merkezindeki fidanlık alanının ve termal tesislerin çevresinin sil baştan yapılacağına vurgu yapan Başkan Orhan, “Kentsel dönüşüm projeleriyle Ilıca’nın merkezini yeniliyoruz. 380 konut, 114 işyeri inşaatı hızla yükseliyor. Termal turizmde marka atılımlar yaparak bir yandan yeni yatırımlar yapıyor, diğer yandan mevcut tesislerimize nicelik ve nitelik kazandırıyoruz. Termal turizmde hizmet kalite ve standardını her geçen yükseltiyoruz. Ilıca’nın kentsel dönüşümle yenilenmesi ve termal turizmdeki marka atılımlara eklediğimiz mesire alanı projesi, ilçeyi sadece Erzurum’un değil, bölgenin cazibe merkezi ve mesire alanı haline getirecektir.” dedi.

AZİZİYE’DE YENİLİKLER SÜRECEK

Aziziye halkını yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Orhan, “İlçemizin acil ihtiyaçlarından birisi de mesire alanı yetersizliği. Bu noktada protokol kapsamında yapılacak proje ile önemli bir ihtiyacı gidermiş olacağız. İlçemiz halkının yanı sıra Erzurum ve bölgeden gelen misafirlerimize hoşça vakit geçirecekleri, nezih ve ferah ortamlar sunacağız. Termal turizmle birlikte, sosyal donatı alanlarıyla halkımızın huzur bulacağı, örnek bir sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Özellikle termal tesislerimiz ile entegre olacak bu mesire alanı Ilıca’mızdaki termal turizme farklı bir boyut kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Projenin ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını ve önümüzdeki sezon itibariyle çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Orhan, bu proje ile özel ilgilenen ve projenin Aziziye’ye kazandırılmasında büyük emeği olan DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

DEMİR: ERZURUM VE AZİZİYE’YE HAYIRLI OLSUN

DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, bölge insanının hayatına dokunmayı ve dokundukları her hayata değer katmayı amaçladıklarını kaydetti. Bölge insanına daha ferah yaşam alanlarını sunmanın temel hedeflerinden birisi olduğunun altını çizen Demir, projeyle Ilıca’nın güzel bir yaşam alanına kavuşacağına vurgu yaptı ve ilçe için, Erzurum için hayırlı olması temennisinde bulundu.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.