BAŞKAN ORHAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Orhan, öğretmenlerin geleceği inşa edecek yegâne mimarlar olduklarını kaydetti.

Mesajına, Hz. Ali'nin, “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözleriyle başlayarak, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çeken Başkan Orhan, “Bizleri hayata hazırlayan, her türlü ilmi nakış nakış beyinlerimize işleyen insanlardır öğretmenler. Ülkelerin ve toplumların gelişmişlik düzeylerinin yükselmesi insan kaynaklarının donanımı ve eğitimi ile mümkün olabilmektedir. O bakımdan eğitim denince öncelik öğretmendir. Çünkü öğretmenlik, aşk, sevda ve fedakarlık demektir. Önce kalpleri imar ve inşa eden sonra akla hitap eden öğretmenlerimizin, emekleri ve özverileri sayesinde milletimiz medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir. Çağın istikametini doğru okuyacak nesiller öğretmenlerimizin elinden çıkmakta ve memleketimizin farklılıklarının nasıl büyük bir zenginlik olduğunu öğrencilerimize en iyi öğretmenlerimiz aktarmaktadır. Ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakarlık örneği sergileyen, her türlü zorluk karşısında yılmadan onurlu meslekleri, saygın kişilikleriyle gönüllerimizde müstesna yer edinen ve milletimizin geleceğini ilmek ilmek ören öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. Bu vesile ile, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.”



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.