ALACA ŞEHİTLERİ ANILDI

Alaca Şehitliği’nde düzenlenen tören çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Törene Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Garnizon Komutanı Ulaştırma Yarbay Erhan Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüd Sait Keleş, Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Koçan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Musa Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Cem Karakaş, Erzurum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci, Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, askeri erkân ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı. Alaca Köyü Muhtarı Veysel Özkaya, Ermeni mezalimini anlatan bir konuşma yaptı. Minik öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Alaca katliamında ermeni mezalimini detaylarıyla anlatırken, törende daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. İlçe müftüsü Nurettin Akgül tarafından şehitler için dua edilirken, protokol mensupları tarafından şehitlik anıtına çiçek bırakıldı. Alaca’daki tören, Şehitlik Müzesi’nin gezilmesinin ardından, öğle yemeği ikramıyla sona erdi.

Öte yandan Alaca’daki törene AK Parti Aziziye ilçe teşkilatı tam kadro olarak katıldı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.