BAŞKAN ORHAN’DAN YAŞLILAR HAFTASI MESAJI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Her insan için değişik anlam ve önem arz eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir.” dedi.  

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Orhan, şunları kaydetti: “Hayattaki deneyim ve birikimler bu dönemde genç nesillere aktarılır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumumuzun en değerli varlıklarıdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ki, bu aynı zamanda minnet borcumuzdur. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık görevimizdir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Milletimiz büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışı ile birleştirmiş böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak görevlerimiz arasındadır.  Bu duygu ve düşüncelerle, herkesin bir gün yaşlanacağını unutmayın diyor ve tüm yaşlılarımızın 18–24 Mart Yaşlılar Haftasını kutluyorum.”



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.