BAŞKAN ORHAN’DAN GENÇ BEYİNLERE JEST

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TÜBİTAK tarafından düzenlenen "47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” için bölgedeki 10 ilden gelen öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Erzurum’un yöresel lezzetlerinden cağ kebabı ile kadayıf dolmasının ikram edildiği yemeğe, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

PROF. DR. BEYDEMİR: ERZURUM BU TÜR ORGANİZASYONLARA DEĞER VERİR

Yemekte konuşan Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Başkan Orhan’a nazik jestinden dolayı teşekkür etti. İlimin, insanı diğer canlılardan ayıran önemli bir değer olduğunun altını çizen Beydemir, bu yıl 47. sini düzenledikleri Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın TÜBİTAK’ın 1968 yılından bu yana yürüttüğü önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti. Beydemir, TÜBİTAK’ın 12 bölgede eş zamanlı olarak yarışmaları gerçekleştirildiğini, Erzurum bölgesinin ise, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinin içinde bulunduğu 10 ili kapsadığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Başkan Orhan’ın jestini de çok anlamlı bulduğuna vurgu yaparak, “Bu davranış, Erzurum’un bu tür organizasyonlara ne kadar değer verdiğinin göstergesidir.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

ORHAN: BU TÜR ORGANİZASYONLARI SAHİPLENMELİYİZ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, geleceğin bilim insanlarını Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında, TÜBİTAK’ın Türkiye’nin bilim politikasına büyük katkı sunan kurumların başında geldiğini ifade etti. TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü’nden yarışmaya 2 binin üzerinde projenin başvurduğunu öğrenince büyük memnuniyet duyduğunu aktaran Başkan Orhan, “Bu tablo bizim böyle organizasyonları sahiplenmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Aziziye Belediyesi olarak, böylesine önemli bir organizasyonda birbirinden değerli ve her biri umut ışığı olan genç beyinlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yerel yönetimlerin böylesine güzel çalışmaları desteklemesi noktasında da bir adım olarak görüyorum. Bundan sonraki süreçte de her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Umuyorum ki, buradan çıkacak projeler Erzurum’un ve bölgemizin adını ulusal vizyona taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ORHAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Öte yandan organizasyona katkı sunan Başkan Orhan’ın bu jestine TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü de teşekkür plaketi ile karşılık verdi. Koordinatör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Başkan Orhan’ı makamında ziyaret ederek, Erzurum’da düzenlenen ‘47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Prof. Dr. Beydemir’in, ‘47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’ ödül töreni davetine de icabet eden Başkan Orhan, burada dereceye giren öğrencilere belgelerini takdim etti.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.