ILICA, ERZURUM’UN MESİRE ALANI OLUYOR

Aziziye Belediyesi, dev mesire alanı projesini hayata geçiriyor. Erzurum ve ilçe halkının nefes alabileceği, Ilıca’yı bölgenin cazibe merkezi haline getirecek mesire alanı projesi için çalışmalar başladı. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında Ilıca’ya kazandırılacak olan 25 dönümlük mesire alanı projesiyle ilgili çalışmalar titiz bir şekilde yürütülüyor.
Belediyedeki teknik ekibiyle birlikte çalışmaları sürekli yerinde inceleyerek bilgi alan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Ilıca’yı Erzurum ve bölgenin mesire alanı haline getirecek ve ilçeyi tarihte olduğu gibi yeniden eski cazibesine kavuşturacak projemizle ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.” dedi.
ERZURUM VE BÖLGE HALKI ILICA’YA AKACAK
DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile, “Termal Kampüs ve Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi” kapsamında Termal tesislerin hemen yanında 25 bin metrekare alana sahip büyük bir mesire alanı için çalışmaların başladığını ifade eden Başkan Orhan, “Bu proje tamamlandığında eminim ki, Erzurum ve bölge halkı adeta ilçemize akacak. Projenin tamamlanmasıyla Ilıca, yeniden eski cazibesine kavuşarak, bir mesire alanı ve turizm cennet haline gelecek.” ifadelerini kullandı.
Aziziye’nin tabii ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan, farklı turizm potansiyellerini bir arada barındıran özellikli bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Orhan, “Bize düşe görev bu turizm çeşitlerinin entegrasyonunu sağlayarak ilçemizin cazibesini artırmak. Bu bağlamda termal tesislerimizin geçtiğimiz yıl kaplıca bölümünü yeniledik, bu yıl da otel bölümünde çalışmalarımız sürüyor. Yine kentsel dönüşümle ilçemizin merkezini yeniden inşa ediyoruz. Yeni yaptığımız 25 dönümlük mesire alanı ilçemize farklı bir kimlik kazandıracak. Ilıca özellikle turizm alanında yapacağımız atılımlarla hem Erzurumluların, hem de civardaki yerleşim merkezlerinin ilgisini çekecektir.” ifadelerini kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.