BAŞKAN ORHAN, GELENEKSEL TÜRK SPORLARI ŞENLİĞİNE KATILDI

Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Geleneksel Türk Günü’ programı renkli görüntülere sahne oldu. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da katıldığı etkinlikler, kortej yürüyüşü ile başladı. Aziziye Belediyesi Ilıca Hizmet Binası’nın önünden başlayan kortej, Orhan Tavlı Stadı’na kadar devam etti. Korteje Başkan Orhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu ile birlikte mehter takımı, Korkut Ata Spor Kulübü sporcuları ile okul müdürleri ve öğrenciler eşlik etti.

Ilıca Orhan Tavlı Stadı’nda yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Buradaki programa İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Garnizon Komutanı Ulaştırma Yarbay Erhan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral, ilçedeki okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile yakınları katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Başkan Orhan, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geleneksel okçuluk ve geleneksel spor dallarının yaşatılması noktasında atılan adımları destelediklerini dile getiren Başkan Orhan, “Öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerde bulunması bizler de çok arzu ediyoruz ve sonuna kadar destekleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte inşallah desteklerimiz devam edecek. Emeği geçen bütün öğrencilere bütün öğretmenlere, okul müdürümüze, kaymakamlığımıza, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze huzurlarımızda çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Söğütlü Ortaokulu folklor ekibi Erzurum barlarından örnekler sundu. Fatih Ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle söyledikleri sarı gelin türküsü izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi Mehter Marşlarıyla programa renk kattı.

Erzurum Spor Lisesi öğrencileri ata sporlarından olan tomak, matrak, geleneksel okçuluk ve güreş oyunlarından örnekler sundu. Program Korkut Ata Atlı Spor Kulübünün atlı okçuluk gösterisi ile sona erdi.

Program sonunda Başkan Orhan ile birlikte diğer protokol üyeleri de ok attılar.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.