AZİZİYE HALKI ‘GÖNÜL SOFRASI’NDA BULUŞTU

Aziziye Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği sokak iftarlarının üçüncüsü yoğun katılımla Dadaşkent’te gerçekleştirildi. Milli Egemenlik Caddesi’ndeki sokak iftarında gönüller birleşti, ilçe halkı iftar sevincini paylaştı.

İftar programına AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği iftar programı öncesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Orhan, daha sonra iftar programına katılan vatandaşlarla yakından ilgilenerek gönül sofrasında buluştukları için teşekkür etti.

ILICALI: RAMAZANIN RUHUNA UYGUN, GÜZEL BİR HİZMET

İftar programında konuşan Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aziziye Belediyesi’nin ramazan ayının ruhuna uygun güzel etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bin 500’e aşkın kişinin bir arada toplanarak, bir sofrayı paylaşması takdire şayan bir hizmettir. Bu huzur ve bereket ayında sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük keyif aldım. Başta belediye başkanımız olmak üzere, emeği geçenleri yürekten kutluyorum.” dedi.

ÖZ: ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

Aziziye Kaymakamı Zafer Öze ise, üçüncüsü düzenlenen sokak iftarı programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Erzurum’un en güzel caddelerinden birinde kurulan bu gönül sofrası etrafında buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta belediye başkanımız olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ramazan ayının birlik, bütünlük ayı ve gönül kırgınlıklarının bir tarafa bırakıldığı bir zaman dilimi olduğunu kaydeden Kaymakam Öz, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl temmuz ayından beri ülkemizin bir bölümünde devletimizin terör örgütü ve terör yapılanmalarıyla çok yoğun bir çalışması var. Dolayısıyla güvenlik güçlerimiz bu yoğun çalışma içerisinde vatanımızın birliği ve bütünlüğü için çaba sarfediyorlar. Şahadet şerbeti içiyor ya da gazi oluyorlar. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden beri zaman zaman bu tür mücadeleler içinde ne yazık ki yer alıyoruz. Fakat yılmadan birliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza ederek, vatanımızı, milletimizi, devletimizi iri ve diri tutarak inşallah bu mücadeleyi de yeneceğiz. Allah’ın izniyle hiçbir terör yapılanmasına ülkemizde fırsat vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Kaymakam Öz, ilçe halkının yaklaşan Kadir gecesini ve ramazan bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.

ORHAN: RAMAZAN, BOLLUK, BEREKET VE PAYLAŞMAKTIR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, mübarek ramazan ayında ilçe halkıyla aynı sofrada buluşmanın, birlik ve beraberlik içerisinde iftar sevincini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Geleneksel hale getirdiğimiz sokak iftarlarının üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu birlikteliği sürdürerek, huzur ve bereket iklimi mübarek ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşayacağız.” dedi.

“Ramazan, birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı bir huzur ayıdır.” diyen Başkan Orhan, “Ramazan bolluk, bereket ve paylaşmak demektir. Bizim amacımız bolluğu, bereketi ve paylaşmayı hep birlikte yaşamak. Bu birliktelikle ilçemizde başlattığımız değişim ve dönüşüm hamlesi hız kesmeden devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla, sizlerin vermiş olduğu güç ve enerjiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim dönemi verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TERÖR BELASI ÜLKEMİZİN BAŞINDAN DEF EDİLECEKTİR

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Başkan Orhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu manevi değeri yüksek ayda aldığımız şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. İnşallah güçlü iktidarımız bu terör belasının ülkemizin ve milletimizin başından def edecektir. Bu mübarek günlerde rabbimden güneydoğuda görev yapan güvenlik güçlerimize güç kuvvet nasip etmesini niyaz ediyorum. Bölücüleri rabbim kahhar sıfatıyla kahreylesin. Bu birlik ve kardeşliğimizin hiç bozulmaması temennisiyle, Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum.” 

Erzurum Milletvekillerinin gönderdiği kutlama telgraflarının okunmasının ardından iftar programı Erzurum musiki ve ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi. İftar programında katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram edildi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.