BAŞKAN ORHAN’DAN ANLAMLI JEST

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Dünya Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe katılarak, çocuklara hediye dağıttı. İlçede bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu öğrenci velilerinden Ayten Dağ tarafından, okul idaresiyle birlikte organize edilen Otizm Farkındalık ayı programına AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ile birlikte katılan Başkan Orhan, buradaki çocuklarla sohbet ederek çeşitli hediyeler dağıttı.

Öğrenciler tarafından “Otizm Hastalık Değil, farklılıktır” dövizleriyle karşılanan Başkan Orhan, çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Orhan, Nisan ayının Birleşmiş Milletler tarafından Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan gününün de Otizm Farkındalık Günü olarak deklare edildiğini hatırlatarak, kurum olarak ilçede yaşayan her bireyin olduğu gibi otizmli çocukların da her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Otizmin eksiklik değil, farklılık olduğuna vurgu yapan Başkan Orhan, “Toplumun ayrılmaz parçası olan dezavantajlı kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızla ilgili devletimiz özel bir hassasiyet gösteriyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırma, onların gelişimlerine katkı sunma adına var gücümüzle çalışıyoruz. Toplumun her bir ferdine olduğu gibi engelli kardeşlerimize yönelik de çok önemli projelerimizi yakın bir zamanda ilçemizde hayata geçiriyoruz. Amacımız ilçemizde yaşayan her bir ferdin hayatını kolaylaştırarak, yaşam arzularını en üst seviyede tutmak.” ifadelerini kullandı. Başkan Orhan, Dünya Otizm Farkındalık Ayı’nı kutlayarak, tüm ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diledi.

Öğrenci velisi Ayten Dağ da, davetine icabet eden Başkan Orhan’a teşekkür etti. Daha sonra programa öncülük eden Ayten Dağ’ın çocuğu İbrahim Efekan Dağ ile birlikte pasta kesen Başkan Orhan, öğrencilere hediye dağıtarak okuldan ayrıldı. 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.