BAŞKAN ORHAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Orhan, “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.” dedi.

23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olduğu gibi, egemenlik yetkisinin millete verilişinin günü olması nedeniyle de büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren Başkan Orhan, “Cumhuriyete giden yolun çizildiği 23 Nisan, esaret altına alınmak istenen bir milletin bağımsızlık adına attığı tarihi adımlardan birisidir. Yüreğindeki inancı ve bağımsız yaşama aşkıyla, dünya ülkelerine ders veren milletimiz, azim ve kararlılığıyla bağımsızlığa giden yolu kendi iradesiyle belirlemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından üç yıl sonra Cumhuriyeti ilan ederek, bu tarihi çocuklara armağan etmesi de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve güvenin göstergesidir. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızla gurur duyuyor, onlara güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Mesajında çocuklara da seslenen Başkan Orhan, şunları kaydetti: “Bugünün çocukları, yarınların teminatıdır ve bir takım görevleri vardır. İlçemizin, şehrimizin ve ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde, aydınlık yarınlarımızın inşasında sizlerin de söz sahibi olmanız için, yaptığımız çalışmalarda hedeflediğimiz projelerde çocuklarımızın da görüş ve önerilerini önemsiyoruz. Sağlıklı, eğitimli ve mutlu bir toplum oluşturmakta çocuklarımızın özgür düşünceleri, donanımlı ve yetenekli yetişmelerinin önemi büyüktür ve öncelikli hedeflerimizden birisi budur. Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.