ILICALILAR GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTU

Aziziye Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyerek geleneksel hale getirdiği sokak iftarları programı bu kez Ilıca’da gerçekleştirildi. Aziziye Caddesi’nde kurulan ‘Gönül Sofrası’na ilçe sakinleri adeta akın etti. İftar programına katılan Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ile birlikte masaları tek tek ziyaret ederek, vatandaşların ramazanı şeriflerini kutladı, katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Başkan Orhan, iftar öncesi çocuklara şeker dağıttıktan sonra, kepçeyi eline alarak yemek ikramında da bulundu.

İL BAŞKANI ÖZ’DEN SURİYE VURGUSU

İftar programında konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum’daki Suriye gerçeğine vurgu yaptı. İftar programına gelirken yol boyunca çok sayıda Suriyeli dilenci ile karşılaştığını ifade eden Öz, “Bu insanlar sıkıntılı ve perişan bir haldeler. Onlara bakarken şöyle düşünmemiz lazım. Filistin’de insanlar ölürken, Suriye’de insanlar ölürken biz sadece üzüldük. Bunlar niye yurtlarını terk ettiler ve buralara kadar geldiler. Bu büyük bir projenin uygulanmasından kaynaklanan bir sonuç. İsrail, Tevrat’ta onlara vaad edilmiş toprakları genişletmek istiyor, çeşitli yönlerden Arap ülkelerini dağıtmaya çalışıyor. Arap baharı, Arap demokrasisi diye. Bunun neticesinde de o insanlar vatanlarını terk edip buralara kadar geliyorlar. Biz şu bilinçte olmalıyız. Filistin’de bir çocuk ölüyorsa, Filistin’de bir insan direniyorsa aslında bizim içi savaşıyorlar. Niye, çünkü bizim topraklarımız da o vaad edilmiş topraklar içerisinde, arzı mevudun içerisinde.” dedi.

Fırat’ın kaynaklarının da İsrail’in vaad edilmiş toprakları içerisinde olduğunu hatırlatan Öz, “O da bizim Dumlu’dan çıkıyor. Şuanda onlar bizim adımıza İsrail’i oyalıyor, direniş gösteriyor. Güçleri yetmeyince de gelip imparatorluğun kalbine sığınıyor. Burası bir imparatorluğun kalbi, gidecek başka yerleri yok. O yüzden onları gördüğünüz yerlerde, yolda, evinizin yanında, sokakta, onlara misafir gibi davranın. Bunlar bize sığınmış, bizden yardım isteyen, bugüne kadar bizim için, bütün İslam dünyası için mücadele eden insanların çocukları. Bu yüzden bizim onlara sahip çıkmamız gerekir.” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Öz, ilçe halkının önümüzdeki günlerde idrak edilecek olan Kadir Gecesi’ni ve bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.

ORHAN: BU BEREKET, BU HUZUR, BU BİRLİKTELİK ARTARAK DEVAM EDECEK

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, güzel ve bereketli günler olan ramazan ayında ilçe halkıyla gönül sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı. Gönül sofrası davetine icabet eden ilçe sakinlerine teşekkür eden Başkan Orhan, “Ramazanın bereketini, huzurunu ve manevi hazzını birlikte yaşamaktan, soframızı paylaşmaktan ve gönüllerimizi birbirimize açmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyorum. İnşallah bu bereket, bu huzur ve bu birliktelik bundan sonraki süreçte de artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı. Başkan Orhan, ilçe sakinlerinin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

AK parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TBMM’deki yoğun gündem nedeniyle katılamadığı iftar programına telgraf göndererek, bağrından çıktığı Aziziyeli hemşehrilerinin ramazan-ı şeriflerini kutladı.

İftar öncesi ve sonrası seslendirilen ilahi ve naat dinletisi programa renk kattı. Programa, AK Parti İl ve ilçe teşkilatı mensupları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.  



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni ile Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.